Skip to main content

Land Rover en Range Rover 
motor revisie

Vooraanzicht van het pand van Van Horssen 4x4 met grote banner voorzien van bedrijfslogo

DE MOTOR

Een Land Rover kan nog zo mooi zijn maar zonder motor heb je er niet zo heel veel aan. De motor wordt daarom ook, niet voor niets, het hart van de auto genoemd. Het niet werken van een motor kan zeer veel oorzaken hebben. In de meeste gevallen is een (deel) motorreparatie een passende oplossing. Denk hierbij aan defecte zuigers, lekkende koppakking of een slecht draaiende turbo. In sommige gevallen is zo’n deelreparatie niet voldoende. De motor moet dan geheel worden nagekeken en gecontroleerd op defecten. In dat geval spreken we over een motorrevisie.
Detailopname van een Landrover schijfrem met remklauw

MOTOR REVISIE

Voor een volledige motor revisie is vakkennis nodig en zal dus echt door een specialist moeten worden uitgevoerd. Vrijwel ieder automerk heeft zijn eigen type motoren. Om een specialist te zijn in alle typen motoren is bijna onmogelijk.

U doet er daarom verstandig aan om altijd naar een merk specialist te gaan voor zowel onderhoud als motor revisie.

Gerrit van Horssen vult de airco van een Discovery af.

SPECIALST IN LAND ROVER

Van Horssen 4x4 heeft heel bewust een keuze gemaakt door zich te specialiseren in Land Rover en Range Rover. Hierdoor weet u zeker dat uw Land Rover en/of Range Rover in goede handen is van een merk specialist. Voor de reparatie en revisie van de huidige motoren is steeds meer elektronica kennis en high tech meetapparatuur noodzakelijk. Wij maken gebruik van de meest moderne apparatuur om uw Land Rover in top conditie te krijgen en te houden. Voor een betrouwbare Land Rover en/of Range Rover motorrevisie bent u bij Van Horssen 4x4 aan het juiste adres.

Detailfoto van de koplamp en knipperlicht van een grijze 8 cilinder Landrover Defender

306 DT GEN 2

In sommige gevallen is een complete motorrevisie niet wenselijk en wordt het plaatsen van een geheel nieuwe motor geadviseerd. Helaas kan de levertijd van een nieuwe motor aardig oplopen waardoor u uw Land Rover enige tijd zal moeten missen.

Van Horssen 4x4 heeft daarom meerdere, compleet nieuwe motoren op voorraad zodat u weer snel gebruik kan maken van uw Land Rover.

 • EINDELIJK EEN ECHTE SPECIALIST GEVONDEN!

  Dhr. Schaap

  “Na twee zogenaamde Land Rover Specialisten te hebben bezocht vanwege het onregelmatig lopen van mijn RANGE ROVER Sport 3.0TDV6 kreeg ik de tip contact op te nemen met Gerrit van Horssen. Het contact verliep heel anders dan ik gewend was. Geen verkooppraatje maar oplossingen bieden. Mijn auto heeft een motorrevisie ondergaan waarbij Gerrit heel duidelijk heeft geadviseerd wat wel en wat niet te repareren.

  Voor mij is Van Horssen 4x4 DE specialist!”

 • KENNIS VAN ZAKEN

  Joop v. D

  “De 224DT van mijn Freelander 2 is door Van Horssen gerepareerd. Het bleek dat de vorige eigenaar nogal wat onderhoud had laten uitvoeren door een kleine garage. Waarschijnlijk hadden ze niet veel ervaring met Land Rover aangezien er nogal wat slechte onderdelen waren geplaatst. Helaas was de motor dusdanig kapot dat een complete motorrevisie nodig was. Van Horssen heeft dit prima voor mij opgelost voor een nette prijs.“